Skillnaden Mellan Bindestreck Och Em Dash :: michiganprospect.org

Tankstreck – Wikipedia.

– I svensk typografi skiljer vi mellan binde­streck divis och tank­streck prat­minus eller tal­minus. Bindestrecket är betydligt kortare än tankstrecket, som brukar ha en längd av två tredje­dels fyrkant, alltså två tredjedelar av tecken­storleken. Tankstreck används också på svenska som minustecken. På enheter med Apples iOS och svensk språkinställning kan man skriva tankstreck genom att skriva två bindestreck efter varandra -- eller genom att hålla nere bindestrecket och välja ett tankstreck i det popup-fönster som visas. Unix och Linux.

2007-08-20 · Håller på att bygga om en gammal frame:ad webbplats till direkt URLer och står inför valet att användar underscore "_" eller bindestreck "-" i URLfilnamnen. Har läst på många ställen att bindestreck rekommenderas. Men så läste jag en annan tråd på seo-forum som handlar om sammanbundna ord kontra särskrivning och dess effekter. Hur man gör en En eller Em Dash I tryckning och ordbehandling finns två olika längder på strecken i text. Den em-streck är längre och har fått detta namn eftersom det är bredden på ett "m" vid tryckning. Den tankstreck, omvänt, är bredden av en "n." Em streck an.

En-dash och em-dash, ja. Lika breda som de bokstäver som de har namn efter. Jana 2004-12-28 18:57:51 UTC. Permalink. Raw Message. Post by Dag Stenberg. Jag tar genast tillbaks och hävdar att skillnaden mellan bindestreck och avstavningsstreck nog trots allt endast är typografisk. Kanske. Åtminstone i engelskan.:--EOT. Torbjörn Ekström. Ett tankstreck kallas så eftersom det är oftast samma bredd som en kapital 'N', bredare än ett bindestreck, men smalare än en em-streck. Den har ett brett spektrum av tillämpningar, inklusive ersättning av ordet "till" mellan en nummerserie, byte av en standardbindestreck i avstavade ord, och indikerar en relation mellan två saker. I de flesta teckensnitt är det skillnad mellan öppnings- och slutnoteringen. Se hur ", när jag citerar denna text", är citattecken vinklade. Det är samma med apostrof i "det är". Om du anger två bindestreck i rad utan utrymme - - på iOS, blir de konverterade till en aktuell emdash Förstå Bindestreck och streck Word stöder användning av både bindestreck och bindestreck. Faktiskt, stöder tre typer av bindestreck och två typer av streck. Det är viktigt att förstå hur Word hanterar alla dessa, eftersom de kan påverka utseendet på dokumentet. Regelbundna bindes.

Hur man skapar ett långt tankstreck på en bärbar dator Ett långt tankstreck - används vanligtvis när en författare vill illustrera en paus i tanken eller en tydlig förändring i tanken när du skriver. Författaren kanske tror ett komma är för svagt och perioden är för stark att uttrycka punkten. Ett lång. Något som är lite roligt är att min webbläsare tror det är WinXP-IE7, men är inte 100% säker visar det vänstra strecket mellan Norrköping och Linköping som kortare än det mittersta det mellan Linköping och konflikten en pixels skillnad, medan Vista-IE7 visar. Bredare fortfarande är em-streck, som är lika bred som ett gement m. Den em-dash används vanligtvis i meningar, som ett streck mellan klausulerna. Om du vill infoga ett eget streck i dokumentet, håll ner Alt-tangenten och typ 0150 på det numeriska tangentbordet; en em-dash produceras genom att hålla ned Alt-tangenten och skriva 0151.

Vad är skillnaden mellan Bash, Zsh och andra Linux-skal? De flesta Linux-distributioner inkluderar bash-skalet som standard, men du kan också byta till en annan skalmiljö. Zsh är ett särskilt populärt alternativ, och det finns andra skal, som aska, bindestreck, fisk och tcsh. Hur man gör en Dash på tangentbordet: Tangentbord innehåller en nyckel för att infoga ett bindestreck, men inte ett bindestreck. Om du vill infoga ett bindestreck med ett tangentbord, måste kortkommandon användas. Instruktioner 1. Strike bindestreck två gånger utan att sätta några blanksteg mellan orden och bindestreck.

> ditt avstavningsstreck och ditt bindestreck. Jamän så bra att nån slog upp så slipper vi fara med direkt osanning här i gruppen. Jag tar genast tillbaks och hävdar att skillnaden mellan bindestreck och avstavningsstreck nog trots allt endast är typografisk. Kanske. Åtminstone i engelskan.:-- EOT. Du kan konfigurera ett kund-ID med mer än ett segment och tankstreck eller bindestreck som avgränsare. I alla AR, Välj en kund i listan Nuvärde och klicka på Redigera. När du gör detta och extra streck ingår så att den resulterande kund-ID som klistras in i är kund Underhåll skärmen inte giltig. Notera skillnaden mellan bindestreck [-] och tankstreck [—]. Leta upp tecknet, EM DASH, dubbelklicka på det eller markera och dra dit ni vill ha det. Sedan man väl fått det på plats så kan man ju enklast markera och kopiera det om man önskar flera. – Se också hårt mellanslag, blankt tecken och fyrkant; – i äldre typografi stod mellanslag för mellanrummet mellan raderna, alltså skillnaden mellan teckenstorlek och radavstånd. Ett sådant avstånd är praktiskt taget nödvändigt för att texten ska bli läsbar. Den en- dash är den mindre av de två streck, är längden på den lilla " n" karaktär och används i stället för ett bindestreck för att visa ett urval av siffror eller bokstäver t.ex. a - z eller 1 - 5. Den andra vanliga bindestrecket är em -dash, ungefär längden av den lilla "m" karaktär.

Förlust Av Att Känna På Kroppens Högra Sida
Bruttobetalning För Skatt
March Yeezy Release
Billiga Supreme Shoes
Stora Röda Bågar Utomhus
Cliveden Herrgård
Samsung Gear Iconx-kompatibla Telefoner
Personliga Träningsprogram
U2 Jag Tror På Fars Jul
Titanfall 2 Tv Tropes
Black And Decker Bdcs20c
Attraktioner I Yorkshire Parks
Daily Puzzle 27 Januari 2019
Genomsnittliga Sydvästpoäng Per Flygning
2019 Bmw 640i Gran Coupe
Lazy Boy Stóll
Robinhoods Andra Konto
Breg Polar Care Kodiak Axelkudde
Tamiya Clear Black
Ipad 2018 Cellular 128 GB
Ett Recept För Hemgjord Grillsås
Sluta Aldrig Lära Citat
New Balance Fresh Foam 1080 V8
Ananas Vodka Drycker
Skicka In Webbplats För Seo
Omedelbar Botemedel Mot Njurstenvärk
Trivago Hotellbokningar
9.6 Tablet-fodral
Paw Patrol Chase Toy
Revlon Kompakt Pulver För Fet Hud
Pink Flame Heels
Chanel Women's Parfym 100 Ml
Grundläggande Behovsteori För Utveckling
Juicy Couture Sweet Parfume
Finns Det Några Nfl-lag Som Spelar Ikväll
Ferrari Diecast-modeller
Hamburgare Nära Här
2005 Chevy Silverado Säkringsbox
Stor Påse Med Epsom Salt Home Depot
Timothy Green Plot
/
sitemap 0
sitemap 1
sitemap 2
sitemap 3
sitemap 4
sitemap 5
sitemap 6
sitemap 7
sitemap 8
sitemap 9
sitemap 10
sitemap 11
sitemap 12
sitemap 13