Influensa Som Symtom Efter Graviditet :: michiganprospect.org

SymtomSå vet du att du har drabbats av influensa - Netdoktor.

Gravida med influensa bör söka vård. Gravida bör känna till att influensa kan ge allvarlig sjukdom, framför allt under den senare delen av graviditeten. En gravid person som misstänker influensainfektion bör direkt ta kontakt med sjukvården för att få en medicinsk bedömning och eventuell antiviral behandling. Inkubationstiden, alltså tiden det tar från det att man blivit smittad till att man blir sjuk, är 1-4 dagar. Är man sjuk kan man smitta andra från ungefär en dag innan man får symtom och fem dagar framåt. Influensa sprids som droppsmitta genom hosta, nysningar och nära kontakt med andra. Du som är gravid rekommenderas också att vaccinera dig mot influensa eftersom du kan få allvarligare symptom under graviditeten. Dessutom får ditt barn ett bra skydd som nyfödd. Om du är frisk och under 65 år finns ingen allmän rekommendation om vaccination, men du kan vaccinera dig om du vill. Influensan har oftast även en längre sjukdomsperiod än en förkylning och kännetecknas i många fall som en plötslig värk i hela kroppen och hög feber som slår till snabbt. Har du symtom som hållit i sig en längre tid bör du kontakta sjukvården för råd och tips feber över en.

Kontakta läkare om symtomen försämras eller inte förbättras inom 3 dagar vid feber och migrän eller 5 dagar vid smärta. Intag av Treo ska undvikas av kvinnor som planerar graviditet eller är gravida. Behandling under någon del av graviditeten skall endast ske efter läkares ordination. Läs bipacksedeln noga före användning. Behandling med läkemedel mot influensa under graviditet innebär. på uppkomna symtom. Ges den som profylaktisk behandling i till exempel familjehushåll eller som säsongsprofylax har det en skyddseffekt på mellan 75 till 90 procent. Oseltamivir tas som tablett och vid förebyggande behandling tas det under tio dagar efter att man.

Influensa hos gravida kvinnor är främst farlig på grund av dess komplikationer. Det är mer än bara en rinnande näsa och ont i halsen. Komplikationer efter influensa hos gravida kvinnor kan orsaka en allvarlig risk för fostrets missfall, liksom ett hot mot livet för de mest gravida. använt laboratorieverifierad influensa som utfallsmått, utan endast symtom som vid influensa [26, 27]. Vaccination skyddar inte till 100 procent – men minskar risken kraftigt Vaccinet minskar kraftigt risken för att den gravida kvinnan ska smittas med influensa, men den ger inget hundraprocentigt skydd. Det är därför viktigt att hon. Dessutom får du ofta torrhosta och irriterade eller röda ögon. En influensa tar längre tid att bli frisk från än en förkylning. Typiskt för influensa är att man plötsligt blir väldigt sjuk från att timmen innan varit helt frisk. Febern brukar normalt vara i 3-5 dagar och de allra flesta mår mycket bättre efter en vecka. Influensa är en luftvägsinfektion som återkommer regelbundet varje vintersäsong. Influensavirus har en förmåga att förändra sig och kan därför orsaka mer omfattande epidemier vissa år. Benämning av influensapandemier: Svininfluensan, Hongkong-influensan, Asiaten, Spanska sjukan, Ryska snuvan.

Influensa A kan delas in i olika subtyper beroende på varianter av ytantigenerna hemagglutinin H och neuraminidas N. Influensa B ger också typiska influensasymtom. Influensa C-virus orsakar endast lindrig förkylning. Dessutom finns influensa som drabbar olika djurarter artspecifikt, t ex fågelinfluensa. De allra flesta som blir sjuka i. influensa 2 får en mild sjukdom och behöver inte söka vård för sina symtom. Men risken för svår sjukdom är högre för vissa riskgrupper, vilket kan bero att de får en svårare influensainfektion eller på att de har ett underliggande tillstånd eller en sjukdom som förvärras.

Enkel Rispudding
Shein Navy Blue Dress
Redmi 6a Sky Blue
Grand Villa Buffet-kuponger
0,5 Wahl Guard
Online Ncaa Basketball Bracket
2015 Dodge Durango Rt Awd
Off White Shoelaces Ebay
Books Romance 2018
Stort Refraktorteleskop
Diy Puppet Theatre
Hur Ställer Jag In Siri På Iphone X
Clown Bar Tripadvisor
Bilder Av Wubble Bubbles
Disney 2018 Christmas Parade
Skickade Min Pojkvän
Sweet And Spicy Hot Wings
Rf123 Stock Photos
Bästa Soffedesign
Idealisk Kroppsviktdiagram För Män
Nallebjörn Med Det Lilla Huvudet Amazon
Pnb Nytt Sparkonto
Circle Mirror Vanity
Uteplats Fritidslinje Adirondack
Whipple-kirurgi För Cancer I Gallkanalen
Covergirl Deep Burgundy Eyeliner
Apple Ipod Generation 2
Paper Quilling Necklace Jewellery Designs
22436 Tidtabell För Tåg
Synkronisera Mina Dokument Till Onedrive För Företag
Iphone 8 Plus Jämfört Med Iphone Xs Max
Ace Hårdvarubutiker Till Salu
Matskydd Online Gratis
Gå Matematik Grad 8 Slader
Dennis Prager Webbplats
Chanel Allure Eau De Toilette 50ml
Microsoft Intune Mdm
Claddagh Ring On Hand
2.0 Filmfilm
Atlantis Underwater Video System
/
sitemap 0
sitemap 1
sitemap 2
sitemap 3
sitemap 4
sitemap 5
sitemap 6
sitemap 7
sitemap 8
sitemap 9
sitemap 10
sitemap 11
sitemap 12
sitemap 13