Geometriskt Medelvärde Mot Aritmetiskt Medelvärde :: michiganprospect.org

Aritmetiskt medelvärde. Aritmetiskt medelvärde, ofta bara kallat medelvärde, är det genomsnittliga värdet av en uppsättning tal \ och definieras som. Ny!!: Medelvärde och Aritmetiskt medelvärde · Se mer » Geometriskt medelvärde. Medelvärde medeltal är ett tal som befinner sig mellan det största och det minsta av ett antal givna tal och som beräknas på ett föreskrivet sätt. De vanligaste medelvärdena är aritmetiskt medelvärde. Vikter används allmänt för att kompensera för skillnader i urvalssannolikhet, som förekommer till exempel vid enkätundersökningar. Inom talteorin är ett aritmetiskt tal ett heltal vars aritmetiska medelvärde av dess positiva delare är ett heltal. Ett geometriskt av n positiva tal a 1. Definition från Wiktionary, den fria ordlistan. Hoppa till navigering Hoppa till sök. Wikipedia har en artikel om: geometriskt medelvärde. geometriskt medelvärde. geometriskt medelvärde. Det geometriska medelvärdet av två positiva tal x och y är 13 av 92 ord Vill du få tillgång till hela artikeln? Skaffa NE.se eller Logga in. Information om artikeln Visa Stäng. Källangivelse. aritmetiskt medelvärde.

Det geometriska medelvärdet, i matematik, är en typ av medelvärde eller genomsnittet, vilket indikerar centrala tendens eller typiska värdet av en uppsättning siffror. Det liknar det aritmetiska medelvärdet, förutom att siffrorna multipliceras och sedan n: te roten där n är räkningen av nummer i set av den färdiga produkten tas. För att använda tjänsten Tigtag måste du vara inloggad med ett personligt konto. Vägt medelvärde är 6,4 men inte 6,5 Synonymer: genomsnitt Hyponymer: aritmetiskt medelvärde, geometriskt medelvärde, harmoniskt medelvärde; Översättningar. tal som representerar en mängd Engelsk översättning av 'medelvärde' - svenskt-engelskt lexikon med många fler översättningar från svenska till engelska gratis online. Medel Det här är det aritmetiska medelvärdet och beräknas genom att lägga till en grupp med tal och sedan dividera med antalet tal. Medelvärdet av 2, 3, 3, 5, 7 och 10 är exempelvis 30 dividerat med 6, d.v.s. 5. Median Mellannumret för en grupp med tal. Aritmetisk-geometriskt medelvärde. Från Rilpedia. Sekvenserna a och b konvergerar mot ett gemensamt värde, vilket ger det aritmetisk-geometriska medelvärdet, Det aritmetisk-geometriska medelvärdet av två tal ligger alltid mellan talens geometriska och aritmetiska medelvärden.

Natur & Kulturs Psykologilexikon. Här kan du hitta ordet du söker i Natur & Kulturs Psykologilexikon av Henry Egidius. Lexikonet rymmer ca 20 000 sökbara termer, svenska och engelska, samlade under 10 000 bläddringsbara ord och namn i bokstavsordning.

Nike Skoreparation Nära Mig
Nightwing Movie 2020
Rainbow Checkered Vans Kids
Fotorealistisk Rendering I 3ds Max Vray
Butiker Som Har Cyber ​​Monday-erbjudanden
Frisk Walmart Livsmedelslista
Enkla Pianoflikar För Populära Låtar
Pier One Comfy Stolar
Hur Många Utrotade Djur Finns I Världen
Knäbyte För Sliten Menisk
Galaxy S S9
H1n1 Hembehandling
Coyote Coat Mens
The Avengers Biljetter
Rose Pink Booties
Orsaker Till Reumatoid Artrit I Händerna
Lg Nano Cell Tv 2019 Granskning
Laptop Memorial Day Sale 2019
BH Under Cami
Black Desert Mobile Us
Måltider För Spädbarn 6 Månader Gamla
Michael Michael Kors Packable Nylon Pufferjacka
Crazy Aaron's Thinking Party
Fuchsia Plus Maxi Klänning I Storlek
Subaru Transfer Case Buller
Vakuum För Liten Lägenhet
80 Kubikfot Scuba Tank
Tråd Edm Ytbehandling
Venom Stream 2018
Mango Tree Wood Möbler
4 Artister Från Renässansen
Bästa Stjärntecken För Vattumannen
Adidas Deerupt No Net
Carhartt Quilt Fodrad Sandsten Bib Overalls
Personliga Etiketter För Virkade Artiklar
Jag Hörde Dina A-spelare Citat
Vad Man Ska Göra Med Gnats I Huset
Comfort Inn 707 Interstate 30
Sommar Smash Cocktail
Halv Permanent Silvergrå Hårfärg
/
sitemap 0
sitemap 1
sitemap 2
sitemap 3
sitemap 4
sitemap 5
sitemap 6
sitemap 7
sitemap 8
sitemap 9
sitemap 10
sitemap 11
sitemap 12
sitemap 13